Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Billede
   Kontakt

Karin Kærgaard
Tel: 66 14 33 48
Mail: kk@cogita.dk
Netværk for miljøvurdering udvides med VVM


En stor del af VVM-opgaverne er pr. 1. januar 2007 overgået til kommunerne. Det betyder, at kommunerne fremover ikke kun skal miljøvurdere planer med væsentlig påvirkning af miljøet, men også skal gennemføre VVM-undersøgelser af projekter med væsentlig indvirkning på miljøet.

COGITA udvider derfor helt naturligt de regionale Netværk om miljøvurdering, så de fremover også omfatter VVM. Det betyder i praksis, at ikke mindst samspillet mellem miljøvurdering og VVM kommer i fokus – hvordan håndteres begge lovgivninger i forhold til et projekt uden gentagelser og dobbeltarbejde? – ligesom netværkene naturligvis vil gennemgå konkrete VVM-sager på linie med miljøvurderingssager i det omfang, deltagerne har interesse for det.

Deltagerne i de tre regionale netværk har selv udtrykt ønske om, at VVM fremover indgår i netværkenes arbejde. Andre fremtidige temaer er bl.a. miljøvurdering af planstrategier og sektorplaner, miljøvurdering af opgaver i det åbne land samt hvordan miljøvurdering kan udvides, så det i højere grad omfatter sundhedsaspekterne?

Det er fortsat muligt at melde sig til de regionale netværk for miljøvurdering og VVM. Prisen for et års medlemskab med 3 netværksmøder og nyhedsbreve er 6.600 kr. excl. moms pr. kommune - uafhængig af antallet af deltagere fra den enkelte kommune. Kontakt Karin Kærgaard på kk@cogita.dk eller tlf. 66 14 33 48 for at få yderligere oplysninger.

Netværket på Sjælland består af følgende kommuner:

Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Gentofte, Greve, Gribskov, Helsingør, Holbæk, Høje Taastrup, København, Lejre, Lyngby-Taarbæk, Næstved, Rudersdal, Rødovre, Slagelse og Solrød.

Netværket i Jylland består af følgende kommuner:

Frederikshavn, Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Morsø, Randers, Rebild, Silkeborg, Skive og Århus.

Netværket på Fyn består af følgende kommuner:

Assens, Faaborg-Midtfyn, Odense og Svendborg.


COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk