Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Billede
   Mere info

Læs tidligere numre af AgendaNyt.


   Kontakt ang. abonnement

Tine Lohmann
Tel: 66 14 33 48
Mail: tl@cogita.dk
Fokus på kommunalreformen

Det er reformtid. Travlheden er åbenlys i de danske kommuner - ved siden af den daglige drift skal der i denne tid løses en lang række ekstraordinære opgaver for at bygge de nye kommuner op fra bunden. Midt i denne hektiske proces kan det være svært at løfte blikket og se de nye perspektiver i kommunalreformen. Alligevel er det netop nu vigtigt at udnytte opbruddet i de eksisterende strukturer til at sikre bæredygtighedsarbejdet en god platform i den nye kommune.

COGITA sætter derfor netop nu fokus på kommunalreformen. Næste udgave af vores landsdækkende nyhedsbrev om bæredygtighed, AgendaNYT, er et temanummer med en række artikler om udfordringer og muligheder for det lokale bæredygtighedsarbejde under og efter kommunalreformen.

Nye opgaver & muligheder

Kommunalreformen rummer gode muligheder for at sikre bæredygtighedsarbejdet en mere helhedsorienteret og integreret placering i den nye kommune. AgendaNYT indeholder derfor en række artikler om, hvordan en række eksisterende opgaver af nyere dato - primært lokal Agenda 21 og miljøvurdering - samt helt nye opgaver som fx VVM, planlægning for det åbne land og det forebyggende sundhedsarbejde med stor fordel kan sammentænkes i den nye kommunale organisering og arbejdsdeling. Udfordringen er at tænke bæredygtighed (og sundhed) ind i den kommunale grundstruktur i stedet for at fortsætte med at sy nye lapper på kludetæppet.

Involvering af interessenter

Samtidig er involvering af interessenter i og udenfor kommunen alfa og omega i sammenlægningsprocessen. AgendaNYT fokuserer derfor også på, hvordan kommunalreformen kan føre til et indgående kendskab til kommunens interessenter, en ny kultur for tæt borgerdialog og en bevidst kommunikationsstrategi, hvor medarbejdere, borgere og andre aktører er medspillere, der sikrer, at kommunerne fremover kan løfte flere opgaver bedre og samtidig være tættere på borgerne.

Temaudgaven af AgendaNYT indeholder desuden artikler om fx planstrategiarbejdet, organisering af lokal Agenda 21 og mobilitetsplaner, og udsendes til alle kommunale planchefer og Agenda 21-koordinatorer sidst i oktober. Får du ikke allerede AgendaNYT kan du tilmelde dig som abonnent hos Tine Lohmann (kontaktoplysninger i kassen til venstre).

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk