Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Billede
   Mere info

Læs mere om cykelpolitikker og BYPAD.


   Kontakt

Marianne Weinreich
Tel: 66 14 33 48
Mail: mw@cogita.dk
Fra cykelregnskab til kvalitetssikret cykelpolitik

Interessen for at tilgodese cykeltrafikken gennem cykelregnskaber og udarbejdelse af egentlige cykelpolitikker er stigende i de danske kommuner. Senest har Frederiksberg og Fredericia udarbejdet henholdsvis cykelregnskab og cykelhandlingsplan.

Nogletal og cyklisternes holdninger

Cykelregnskabet i Frederiksberg, som COGITA har bistået med at udarbejde, er grundlæggende en opgørelse over en række nøgletal for cykeltrafikken i kommunen, herunder bl.a.:

  • mængden af cykeltrafik
  • omfanget af fysiske faciliteter og deres tilstand
  • ulykkesstatistik
  • cyklisternes holdning til forholdene for cyklisterne i kommunen
  • børn og unges transport til skole

Cykelregnskabet er et godt udgangspunkt for, at Frederiksberg udover at synliggøre den hidtidige indsats nu kan planlægge fremtidige indsatsområder og udarbejde en decideret cykelpolitik for kommunen.

BYPAD

Næste skridt kan efterfølgende være en EU-certificering af cykelpolitikken. I EU-regi er der nemlig udviklet et værktøj til at udarbejde og forbedre kommunale cykelpolitikker. Værktøjet hedder BYPAD (Bicycle Policy Audit), og metoden er baseret på principper fra kvalitetsledelse.

Mere end 40 byer i 15 lande er i dag certificeret efter BYPAD-metoden - i Danmark er Hillerød, Nakskov, Odense og Viborg allerede certificeret. COGITA deltager i BYPAD-programmet og kan fra 2006 certificere danske byer efter principperne i BYPAD.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk