Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Billede
   Mere info

Læs mere om temadagene her.


   Kontakt

Marianne Weinreich
Tel: 66 14 33 48
Mail: mw@cogita.dk
Temadag om trafikpolitik

Mange skoler har i de seneste år oplevet stigende problemer med trængsel foran skolerne om morgenen, da flere og flere forældre kører deres børn i skole i bil. Denne udvikling har ikke kun konsekvenser for trafiksikkerheden foran skolerne, men også for elevernes generelle trafiksikkerhed, da de ikke lærer at færdes i trafikken på bagsædet af forældrenes bil. Derudover betyder udviklingen også, at flere og flere børn og unge bevæger sig alt for lidt i hverdagen, når de ikke længere får motion til og fra skolen.

Derfor afholder COGITA i november to temadage for skoler om udarbejdelse af trafikpolitikker, da disse er en vigtig brik i arbejdet med at fremme en bedre trafikkultur på skolen.

Trafikpolitik

En vigtig aktør i indsatsen for at ændre denne udvikling er skolerne og daginstitutionerne, da de gennem aktiv deltagelse kan påvirke både børn og forældre i dagligdagen.

I COGITA anbefaler vi derfor, at skoler og daginstitutioner, der ønsker at arbejde med at forbedre elevernes transportadfærd, trafiksikkerhed og sundhed, udarbejder en trafikpolitik, hvor institutionens holdning til transport og trafik, målsætninger og indsatsområder er beskrevet.

Temadag

Da det kan være svært i en travl hverdag at finde tid og overskud på skolerne til at fokusere på trafik og transport, har vi i samarbejde med Århus Amt udviklet en temadag, hvor skoler og institutioner kan få sat gang i arbejdet med at udarbejde en trafikpolitik. Temadagene er strukturerede som en blanding af faglige input og workshops, så deltagerne både kommer i gang med udarbejdelsen af selve trafikpolitikken og bliver i stand til at fortsætte arbejdet efter temadagen.

Vi udbyder således nu to temadage om trafikpolitik for skoler:

  • 21. november 10.00 til 16.00: Miljøkontrollen, Kalvebod Brygge 48, 1502 København K
  • 23. november 10.00 til 16.00: Videnpark Trekantområdet, Vesterballevej 5, 7000 Fredericia

Vi afholder også temadage om trafikpolitik på den enkelte skole, hvor der er bedre mulighed for at samle repræsentanter fra alle de berørte parter – skoleledelse, lærere, teknisk personale, forældre og elever.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk