Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Detail billede
   Temadage om Børn & Miljø

Se programmet for temadagene om Børn & Miljø: PDF-dokument


   Bæredygtighed i Børnehøjde

Læs mere om håndbogen "Bæredygtighed i Børnehøjde


   Kontakt

Anja Schaumburg
Tel: 66 14 33 48
Mail: as@cogita.dk
Temadage om Børn & Miljø


Interessen for at arbejde med miljø er fortsat stor i danske daginstitutioner. COGITA har gennem de sidste 10 år været involveret i en lang række miljøprojekter i daginstitutioner, og det mærkes tydeligt, at interessen for miljøaktiviteter efter en lille afmatning igen er voksende.

Netop børn er helt naturlige at sætte i centrum for det lokale Agenda 21-arbejde, der jo retter sig mod at sikre en bæredygtig fremtid. Miljøaktiviteter i daginstitutionerne er derfor også en vigtig brik i mange kommuners Agenda 21-indsats. Senest er daginstitutionerne desuden blevet forpligtet til at udarbejde pædagogiske læreplaner, hvor et af de obligatoriske temaer er ”Natur og naturfænomener”.

COGITA arrangerer derfor i efteråret 2005 tre temadage om Børn & Miljø, der skal klæde ledere og medarbejdere i daginstitutioner på til at arbejde med miljøet i hverdagen. De tre temadage afholdes:

  • Tirsdag den 20. september kl. 10.00 – 15.30 - Miljøkontrollen, Kalvebodbrygge 48, 1502 Kbh. V
  • Torsdag den 29. september kl. 10.00 – 15.30 i Odense - Forskerparken, Forskerparken 10, 5230 Odense
  • Torsdag den 6. oktober kl. 10.00 – 15.30 i Århus - Center for Kompetenceudvikling, Nørre Boulevard 1, Århus C

Temadagene bygger naturligvis også på håndbogen ”Bæredygtighed i Børnehøjde”, som COGITA udgav i foråret. Håndbogen kan bruges som opslagsværk til inspiration i det daglige arbejde og kan samtidig med fordel anvendes i forbindelse med fx netop udarbejdelsen af pædagogiske læreplaner. Der har været meget stor interesse for ”Bæredygtig i Børnehøjde”, der stadig kan købes ved henvendelse til COGITA.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk