Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Detail billedeMiljømærkede butikker på vej i Danmark – Europa kan snart følge trop

Nu bliver det for første gang muligt for dagligvarebutikker og -kæder at lade sig miljømærke som et bevis på at butikken og butikskæden tager hensyn til miljøet i den daglige drift. Efter alt forventning frigiver Nordisk Miljømærkenævn nemlig i næste uge kriterierne for, hvad der skal til for at dagligvarebutikker og –kæder kan søge om retten til at profilere sit miljøarbejde med det nordiske miljømærke Svanen.

Mange dagligvarebutikker og –kæder arbejder allerede systematisk med miljø i dag, men med det nye mærke kan dette arbejde synliggøres overfor forbrugeren, der samtidig kan forvente at finde en større mængde miljømærkede varer i de nye miljømærkede butikker.

Mulighed for et europæisk miljømærke til detailhandlen

Det er ikke kun de danske forbrugere, der kan se frem til øget fokus på miljøhensyn i detailhandlen. COGITA tog i 2001 hul på et treårigt udviklingsprojekt, der skal afdække mulighederne for at tilbyde den europæiske detailhandel et miljømærke til profilering af deres miljøarbejde. Projektet, der forventes afsluttet i 2004, er nu i testfasen og i den forbindelse har EUEB (EU´s Ecolabbeling Board), der administrerer det europæiske miljømærke Blomsten, vist interesse for at overtage COGITA’s arbejde med henblik på at tilbyde den europæiske detailhandel et Blomsten miljømærke.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk