Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Detail billedeTrafikkampagner, der virker

Hvis man kombinerer fysiske forbedringer med kommunikation, PR og kampagner kan man påvirke borgernes transportadfærd. Det viser projektet ”Odense Cykelby”. Alligevel undervurderer mange kommuner effekten af strategisk kommunikation med borgerne og undlader derfor at prioritere det i deres trafikplanlægning.

Odense Cykelby

Fra 1999 til udgangen af 2002 har Odense fungeret som en laboratorieby for cykeltrafik, hvor kommunen har afprøvet forskellige virkemidler til at fremme cykeltrafikken.

Strategien har været at kombinere fysiske forbedringer i trafikken med strategisk kommunikation, PR og kampagner – og strategien virkede, idet midtvejsevalueringen viste, at cykeltrafikken steg med 15% fra 1999-2001. Den endelige evaluering af hele projektperioden ligger ikke klar endnu, men Odense Kommune er ikke i tvivl om, at det har haft stor betydning, at kommunen har vægtet kommunikation meget højt.

Det springende punkt, når det gælder adfærdskommunikation, er dog, at det bliver udført af kompetente rådgivere med indsigt i de specielle forhold, der gør sig gældende på trafikområdet.

Vi er eksperter i trafikkampagner

COGITA har de seneste 3 år opnået stor erfaring med netop trafikkampagner og -kommunikation som fast rådgiver for Odense Kommune i forbindelse med Odense Cykelby og Miljøtrafikugen. Vi har løst over 20 forskellige kommunikationsopgaver fra udarbejdelse af kommunikationsstrategier og idéudvikling af kampagner til produktion af kampagnemateriale og PR-materiale. Derudover har vi gennemført forskellige typer forundersøgelser og evalueringer.

For at udbygge vores kompetencer på området har vi i begyndelsen af året indledt et samarbejde med Clockwork, et reklamebureau fra Odense. Ved at kombinere vores erfaringer med trafikkampagner og adfærdskommunikation med deres grafiske og kreative kompetencer kan vi levere et endnu bedre produkt til vores kunder.

Kommuner, der er interesserede i at høre nærmere om mulighederne inden for trafikkommunikation og kampagner, kan kontakte Marianne Weinreich på telefon 66 14 3348 eller på e-mail og aftale et uforpligtende møde.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk