Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Detail billedeMiljømærkning i Rumænien

Miljøstyring og miljømærkning er nøgleordene i LIFE-projektet ECOMARKET, der skydes i gang i den rumænske hovedstad Bukarest den 1. november i år. Projektet er et af blot to rumænske projekter, der er tilgodeset i EU’s miljøprogram LIFE i år.

Projektet er søsat af bystyret i Bukarest med assistance fra det rumænske firma Auditeco, der er Pricewaterhouse Coopers officielle partner i Rumænien. COGITA er den eneste udenlandske partner i projektet og bidrager ikke mindst med know-how om miljømærkning af detailhandel

ECOMARKET har to hovedelementer. For det første implementering af miljøstyring på rådhuset i Bukarest og efterfølgende certificiering efter ISO 14001. For det andet udvikling af en miljøvurderingsmetode og en miljømærkningsordning for fødevaremarkeder i Rumænien.

Miljøstyring er endnu et ganske nyt begreb i Rumænien, og COGITA er derfor med til at sætte skub i en udvikling, der med rådhuset i Bukarest som lokomotiv forhåbentlig kan trække centrale dele af Rumæniens erhvervsliv med sig. COGITAs erfaring med miljøstyring og miljøkompetence i danske kommuner er en væsentlig ballast for dette arbejde, der er enestående i Rumænien.

Rumænien er præget af åbne fødevaremarkeder, hvor der fra faste stader sælges fødevarer under ofte problematiske forhold. Fødevarekvalitet og –hygiejne, affaldshåndtering og produktionsmetoder er nøgleord i en ny miljømærkningsordning, der skal etableres med udgangspunkt i fødevaremarkeder i Bukarest. Formålet er gennem frivillighed at sikre bedre hygiejne, økologiske dyrkningsmetoder, højere fødevarekvalitet samt bedre affaldshåndtering og mere genbrug.

COGITA har gennem mange års arbejde med miljøstyring i detailhandlen og LIFE-projektet ECOTRADE - hvor COGITA som projektleder har udarbejdet en miljøvurderingsmetode, der i øjeblikket testes i en række danske forretninger - stor viden om og erfaring med netop miljøvurdering og –mærkning af detailhandel, der nu kommer de rumænske partnere til gode.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk