Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Detail billedePermanente gåbusser - et trafiksikkerhedsprojekt på Odense-skoler

COGITA etablerer i løbet af efteråret permanente gåbusser for 0.-3. klassetrin på 5 udvalgte skoler for Odense Kommune. Formålet med projektet er først og fremmest er at give eleverne i skolens mindste klasser mulighed for at lære at færdes sikkert til fods i trafikken på vej til skole. Derudover får de frisk luft og motion, hvilket øger koncentrationen i skolen og forbedrer deres sundhedstilstand. Et andet formål med forsøget er at forbedre trafiksikkerheden ved skolerne om morgenen, hvor forældrene skaber trafikkaos, når de alle skal aflevere ungerne i bil samtidig.

En gåbus består af 5-6 skolebørn fra de mindste klasser, der bliver fulgt til skole til fods af en voksen. Den voksne kan enten afhente hvert barn på bopælen eller mødes med børnene ved et fast stoppested. Undervejs til skole lærer børnene at færdes i trafikken.

Idéen er hentet fra bl.a. England, hvor det er et meget udbredt fænomen. I forbindelse med Miljøtrafikugen 2000 og 2001 år afprøvede Odense Kommune gåbusserne - først som pilotprojekt på én skole og siden som tilbud til alle skoler i uge 38. I 2001 deltog 8 skoler og 192 børn i 34 gåbusser i Miljøtrafikugen.

Evalueringen af projektet viste, at både skolerne og de deltagende forældre og børn var meget glade for gå-busordningen og ønskede at fortsætte, men også at det er nødvendigt med et formaliseret tilbud for at forankre ordningen og gøre den permanent. Odense Kommune har på den baggrund engageret COGITA til at etablere og forankre gåbusser på 5 udvalgte skoler i kommunen, således at der bliver tale permanente ordninger, som forældrene med lidt vejledning og opstartshjælp selv administrerer.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk