Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Detail billedeGrønt Regnskab for daginstitutioner

COGITA har igennem en lang årrække arbejdet med at iværksætte og forankre miljøaktiviteter i daginstitutioner. På den baggrund udvikledes i slutningen af 2001 første version af programmet "Grønt Regnskab for daginstitutioner". Ud fra devisen hjælp til selvhjælp var formålet med programmet at bistå daginstitutioner, der ønsker at arbejde med systematisk og dokumenteret med miljøaktiviteter. Programmet er kort sagt særdeles anvendeligt til at forankre miljøarbejdet i den enkelte institution, således at leder og medarbejdere selv definerer proces, indhold og tempo og dermed føler reelt medejerskab.

Programmet har siden lanceringen været afprøvet i en række daginstitutioner. De konkrete erfaringer fra institutionerne herfra har givet anledning til en række justeringer i programmet, ligesom COGITA har ønsket at indbygge en række andre forbedringer og udvidelser i programmet, herunder ikke mindst en konkret miljøvurdering.

Den nye version af programmet, der lanceres netop nu, indeholder således også en miljøvurdering af daginstitutionens miljøstatus og -aktiviteter, herunder energimærkning på områderne el, varme og vand.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk