Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Detail billedeLYS I MØRKET - så bli’r du set!

COGITA gennemfører i denne tid en lygtekampagne for Odense Cykelby og Odense Politi. Det sker som led i en trafiksikkerhedskampagne rettet mod odenseanske cyklister, der kører uden lys i mørket.

”LYS I MØRKET – så bli’r du set” er navnet på den lygtekampagne, som Odense Cykelby og Odense Politi har sat igang. Med kampagnen ønsker begge parter bogstavelig talt at sætte spot på de ”usynlige” cyklister og sikre dem i trafikken.

I stedet for en traditionel oplysningskampagne går Odense Cykelby og Politiet mere direkte til værks – cyklisterne får simpelthen tilbudt at få monteret lygter på cyklen på stedet. Formålet med kampagnen er ikke at lege julemand, men derimod at tage hånd om cyklisterne og ”trafiksikre” dem, inden de måske kommer til skade.

Flere cyklister med lys på

”Formålet med kampagnen er kort og godt at få flere cyklister til at køre med lys, da de uden lys er til fare for sig selv i trafikken. Faktisk er der 5 gange større risiko for at blive kørt ned bagfra, hvis man ikke har lys på. Den risiko ønsker vi ikke, at byens cyklister løber, og derfor er vi gået sammen med Politiet om at beskytte dem,” siger projektleder Troels Andersen fra Odense Kommune.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk