Nyheder

COGITA logo
Strategi
& planlægning
Kommunikation
& organisation
Projektudvikling
& -ledelse
Miljøledelse
& -vurdering
Mobilitet
& trafik
Nyheder COGITA
   Tilmeld/afmeld nyhedsbrev   |   AgendaNyt


Detail billedeEu-projekt om miljømærkning i detailhandlen

COGITA deltager i de kommende tre år i EU’s miljøprogram LIFE med et projekt til en samlet værdi af 5 millioner kr.

EU’s miljøprogram LIFE Environment godkender én gang årligt et antal projekter, der skal medvirke til at sikre gennemførelsen af den fælles miljøpolitik. COGITA udarbejdede - med henblik på at blive inkluderet i miljøprogrammet – en omfattende projektansøgning forrige år og er netop den 20. august i år sluppet igennem nåleøjet.

Projektets originaltitel er ”Ecolabelling of retail trade” og rummer kort sagt udviklingen af en miljøvurderingsmetode for detailhandel og efterfølgende udvikling af en frivillig miljømærkeordning for samme. Projektet lægger sig således i forlængelse af udviklingen af miljømærker på en række serviceområder, men er samtidig det første, der tager hul på en egentlig miljømærkning af detailhandel.

COGITA har siden 1996 arbejdet med miljøstyring i detailhandlen udfra konceptet Grøn Butik. I dag er mere end 30 butikker på landsplan godkendt som Grøn Butik, der ikke er en miljømærkeordning, men derimod en dokumentation for, at butikken arbejder systematisk med at reducere miljøbelastningen gennem miljøstyring.

COGITA har imidlertid gennem flere år konstateret et behov for at adskille miljøstyringsaktiviteter, miljøvurdering og miljømærkning tydeligere fra hinanden. Når projektet ”Ecolabelling of retail trade” er afsluttet i slutningen af 2004 vil den danske, såvel som den europæiske, detailhandel have mulighed for at vurdere sin egen miljøbelastning ved hjælp af en særlig miljøvurderingsmetode, ligesom man på baggrund af miljøstyringsaktiviteter og indfrielsen af en række dynamiske kriterier kan opnå ret til anvendelse af et europæisk miljømærke for detailhandel.

LIFE Environment omfatter i år kun tre danske projekter. Udover COGITA er det således Danmarks Tekniske Universitet og F.L. Smidt.

COGITA   -   Vestergade 48, 1.   -   5000 Odense C   -   Tel: 66 14 33 48   -   Fax: 66 14 33 49   -   E-mail: info@cogita.dk